WERKTIJDVERKORTING IS OMGEZET IN DE ‘NOODMAATREGEL VOOR WERKBEHOUD (NOW)

UPDATE 19 MAART 2020

De werktijdverkorting (wtv) is per direct stopgezet omdat de ongekend grote hoeveelheid aanvragen niet verwerkt kon worden door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. De NOODMAATREGEL VOOR WERKBEHOUD (NOW) is hiervoor in de plaats gekomen.

Belangrijk om te weten is dat het UWV heel hard werkt om de NOW aanvragen te starten maar op dit moment –19 maart om 12 uur– kan nog GEEN NOW aanvraag worden ingediend. Ook de exacte methodiek zal nog bekend gemaakt moeten worden. We houden u op de hoogte.

Wat weten we wel?

Wat houdt de nieuwe NOW noodmaatregel in voor de werknemer?

Voor de werknemer met een vast dienstverband verandert er niets. Het salaris wordt gewoon doorbetaald zoals gebruikelijk.

Oproepkrachten en uitzendkrachten vallen ook onder de nieuwe NOW noodmaatregel en hoeven niet zelfstandig een WW-aanvraag in te dienen bij het UWV. De werkgever zal ook voor de oproepkrachten een tegemoetkoming aanvragen. We verwachten op heel korte termijn duidelijkheid rondom de hoogte van de uitkering flexibele uren en houden u op de hoogte zodra dit bekend is gemaakt.

Uitzendkrachten kunnen dezelfde methode verwachten van het uitzendbureau (=werkgever).

Wat houdt de nieuwe NOW noodmaatregel in voor de werkgever?

Alle werkgevers die nog geen werktijdverkorting hadden aangevraagd, of bleven hangen in het overbelaste systeem, moeten een NOW aanvraag indienen bij het UWV zodra dit mogelijk is. Werkgevers die succesvol een aanvraag hebben ingediend hoeven niets te doen en gaan automatisch mee in de NOW noodmaatregel.

Getroffen werkgevers met minimaal 20% omzetverlies ontvangen vanaf 1 maart 2020 een tegemoetkoming van maximaal 3 maanden en die is als volgt:

  • Als 100% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom van een werkgever;
  • als 50% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom van een werkgever;
  • als 25% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom van de werkgever.

Op basis van uw aanvraag zal het UWV een voorschot verstrekken ter hoogte van 80% van de verwachte tegemoetkoming.

We houden op u de hoogte van de ontwikkelingen.

2020-03-19T11:04:13+00:0019 maart, 2020|

Over de auteur: {9dbe6ecb49614fe5f5eb8769020feaa25e30ad75936cf7c2bd14ba6abe345387}s