Succesvol ondernemen na de crisis

Vertrouwen ondernemers neemt toe

Onlangs hebben MKB-Nederland, VNO-NCW, het CBS, de Kamer van Koophandel en het Economisch Instituut voor de bouw de Conjuctuurenquête gehouden onder ondernemers in Nederland. Daaruit bleek dat het vertrouwen van ondernemers in de maanden juli, augustus en september verder is toegenomen. Ook in de zwaar getroffen horeca sector is het vertrouwen – ondanks de onzekerheid en de belemmeringen die 2/3 van de ondernemers in die sector nog ervaart – verder toegenomen.

Vertrouwen ondanks belemmeringen

Toch zijn de problemen nog niet voorbij. Het is voor veel ondernemers een moeilijke taak om uit het financiële dal te komen wat is ontstaan als gevolg van de crisis. Vooral horeca ondernemers hebben het zwaar: uit de enquête blijkt dat bijna 90% te maken heeft met belemmeringen in de uitvoering van werkzaamheden. Daarnaast  geeft 23 % aan te kampen met personeelstekort.

Hoge schuldenlast ondernemers

In de enquête werd ook gevraagd naar de schuldenlast van deze groep ondernemers. De cijfers hierover worden op een later moment gepubliceerd. Toch is het ook zonder enquête niet moeilijk voor te stellen dat de schuldenlast voor veel horeca ondernemers hoog is.

Succesvol ondernemen na de crisis

Afgelopen vrijdag werden verruimingen op de maatregelen bekend gemaakt. Dat betekent dat u als ondernemer voorzichtig weer plannen kunt maken. Maar we kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe u nu het beste een succesvolle doorstart maakt. Wij denken graag met u mee en geven u graag advies over uw financiële planning of de aanvraag van uw lening. Samen maken we het mogelijk! Neem daarom contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

2021-08-26T10:15:03+00:0026 augustus, 2021|

Over de auteur: {9dbe6ecb49614fe5f5eb8769020feaa25e30ad75936cf7c2bd14ba6abe345387}s

Chat openen